About 32 day of holiday.

Assalamualaikum semua. Apa khabar? Mintak maaf, sejak kebelakangan ini, saya agak menyepi. Saya tahu kemungkinan besar kamu tak baca blog ini, dan entah macam mana terbaca pulak harini, yang membawa makna kamu tak perasan pun yang agak lama saya tak berblog, yang membawa makna tak ada gunanya saya mintak maaf tadi. But still, memang saya agak lama tak menulis apa-apa kat blog ini mahupun blog lain seperti rookiecode.blogspot.com dan apatah lagi pembentanganbaikasdacap.blogspot.com yang entah macam mana masih lagi boleh hidup.

So, dua hari lepas dengan rasminya saya telah mengambil kertas exam saya yang terakhir pada sem ini/lepas, maka dengan rasminya saya sekarang tengah cuti inter-semester. Tanggal pada hari ini, maka saya ada 32 hari lagi. So, apa yang boleh buat? Nak cari kerja kat tengah bulan, so macam biasalah jadilah saya macam katak bawah tempurung dengan komputer.

Objectif utama saya pada cuti ini adalah membuat sesuatu yang produktif, lebih produktif daripada main game, yang mana saya rasa tak produktif sangat. Jika kamu adalah pembaca setia blog ini (yang mana kemungkinan besar kamu tak), kamu pasti terfikir tentang youragregator kan? Apakah ceritanya YourAgregator? kenapa tak ada berita lagi? Sudah terbengkalaikah?

Jawapannya adalah…. belum lagi. YourAgregator masih lagi saya tampal-tampal walaupun saya tak cerita banyak. Itu pasal kebanyakan tampalan yang berlaku adalah ketika saya berada di CFS IIUM, so saya tak ada banyak masa dan internet untuk buat blog post.

Unfortunately, tak banyak perubahan yang saya buat kat YourAgregator. Mungkin saya akan blog tentang benda baru yang saya sudah tampal sejak kebelakangan ini kat post yang akan datang. Walaupun demikian, dukacita dimaklumkan, semakin hari saya rasa semakin sukar untuk menampal YourAgregator. Kode nya sudah menjadi agak terlalu komplex tetapi kalau kita lihat di agregatortest.youragregator.com, tidak banyak perubahan yang berlaku. Dan seperti biasa, masalah yang paling ketara adalah design dan artwork yang mana memang saya tak boleh buat. Saya ingat nak mintak tolong dari Iman atau Ammar, member lama saya yang specialize kat bidang ni. By the way, check out my first facebook app apps.facebook.com/howfastcanyoucount  designye ammar yang buat.

So, kat blog post ini, saya akan senaraikan apa yang saya nak buat sepanjang cuti ini.

Plan of 32 day.

  • Make revealer v3.
  • Make DeltaSync
  • YourAgregator artworks and stuff.
  • Blog on rookiecode on how to make a GUI c# app. Also translate to malay in sayaasdacap.
  • Blog on YourAgregator current plan.
Good luck for me, good bye and Assalamualaikum.
This entry was posted in Personal, Projects and tagged . Bookmark the permalink.